latinica  ћирилица
13/04/2024 |  15:00 ⇒ 19:16 | Аутор: СРНА

Још један Србин ухапшен на Косову и Метохији - застрашивање не престаје

Србин из Звечана Срећко Софронијевић ухапшен је данас на административном прелазу Брњак и са лисицама на рукама, без икаквог образложења, одведен јужно од Ибра, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.
Полиција самопроглашеног Косова (фото:Tanjug arhiva) -
Полиција самопроглашеног Косова (фото:Tanjug arhiva)

Софронијевић је у тренутку хапшења био са супругом, која је очевидац ове најновије репресије тзв. косовске полиције, наведено је у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију одмах је обезбиједила адвоката ухапшеном Србину, који ће провјерити све елементе овог случаја.

Ријеч је о Србину који је 13. октобра 2021. године тешко рањен од припадника Росу полиције која је тада упала на сјевер Косова и Метохије како би изазвала инциденте.

У саопштењу је наведено да се Софронијевић мјесецима опорављао од посљедица рањавања - метак је тада примио док су припадници Росу бацили сузавац у његов комшилук, а он покушао да склони дијете, али је ипак наставио да мирно живи у свом дому са породицом, не желећи да напусти сјевер Косова и Метохије.

Из Канцеларије су оцијенили да данашње привођење представља наставак застрашивања и провокација којима је изложен Софорнијевић с циљем да напусти своје огњиште, али служи и да се пошаље порука српском народу на овим просторима да никад неће имати мира, док год је Аљбин Курти на власти.

- Захтијевамо од међународне заједнице да се укључе и испрате случај ухапшеног Софронијевића јер Србима на Косову и Метохији Приштина не гарантује нити поштује икаква права - поручили су из Канцеларије.