latinica  ћирилица
13/04/2024 |  21:08 ⇒ 21:16 | Аутор: РТРС

Вулин: Не можете да направите од Срба геноцидан народ, колико год унука нациста да служите

Сенатор Републике Српске Александар Вулин истакао је да је да је креаторка резолуције о Сребреници - министарка спољних послова Њемачке Аналене Бербок, потомак нацисте
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Вулин је, реагујући на текст портала Слободна Босна у коме су изнесене увреде на његов рачун, јер је рекао да је дјед њемачке министарке Бербок био нациста и да се у Сребреници није догодио геноцид, поручио: "Не можете да од Сребренице направите геноцид, а од Срба геноцидан народ, па колико год унука нациста да служите".

- Ако редакција Слободне Босне мисли да ме вријеђа када напишу да сам "трабант Вучића", гријеше. Велика је част бити сарадник и савезник предсједника свих Срба Александра Вучића, али нема ни мало части у мутавом покушају да се ублажи бол Аналене Бербок, јер јој је деда Валдемар Бербок био нациста који је 1944. године одликован гвозденим крстом са мачевима. Можете извртати моје ријечи, можете вријеђати, можете лагати, али креатор резолуције о геноциду је унука нацисте Валдемара, Аналена Бербок, и ту истину да промијените не можете, баш као што не можете да од Сребренице направите геноцид, а од Срба геноцидан народ, па колико год унука нациста да служите. Ако ми не вјерујете, питајте деде из Ханџар дивизије - истакао је Вулин.