latinica  ћирилица
14/04/2024 |  08:53 ⇒ 12:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Полицајка која је убила нападача у тржном центру у Сиднеју похваљена за храброст (ФОТО/ВИДЕО)

Припадница сиднејске полиције која је ликвидирала нападача који је јуче ножем усмртио шесторо људи у шопинг молу у Сиднеју је инспекторка Ејми Скот.
Обраћање премијера Новог Јужног Велса (Фото: EPA-EFE/DEAN LEWINS) -
Обраћање премијера Новог Јужног Велса (Фото: EPA-EFE/DEAN LEWINS)

нспекторка Скот је била присутна у тренутку напада и суочила се са убицом у шопинг молу препуном људи.

Она се види на снимцима које су објавили локални медији како прискаче да упуцаном нападачу пружи прву помоћ, преноси Ројтерс.

- Када сам јој рекла хвала Вам на храбрости, она је рекла "Нисам само ја заслужна јер су људи око мене били од велике помоћи". Била је тако скромна, то је типично за полицајце из Новог Јужног Велса - изјавила је данас министарка полиције Новог Јужног Велса Јасмин Цатлеи.

Свједок Џејсон Диксон, који је видио инспекторку Скот како прати нападача, рекао је да је шефовима полиције Новог Јужног Велса упутио писмо у којем је похвалио акцију инспекторке која је зауставила нападача.

- Инстинктивна храброст инспекторке Ејми Скот представља пример најбоље јавне службе у овој држави. Њени поступци су спасили многе животе. И њена храброст заслужује признање - рекао је премијер Новог Јужног Велса Крис Минс на конференцији за новинаре.

Сиднејска полиција је саопштила да је нападач идентификован као Џоел Каучи и искључила могућност да је напад био идеолошки мотивисан чин тероризма.