latinica  ћирилица
14/04/2024 |  11:37 ⇒ 11:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Илић

Потрага за тијелом двогодишње Данке Илић из Бора се наставља, а претражује се потез од села Злот ка селу Сумраковац, јавља репортер Танјуга.
Полиција у потрази за тијелом дјевојчице (Фото: Танјуг/МУП Србије) -
Полиција у потрази за тијелом дјевојчице (Фото: Танјуг/МУП Србије)

На том потезу се прегледа неколико депонија, а полиција прегледа и резервоаре са водом којих има много у том крају, јер су осумњичени за убиство дјевојчице радили у Јавном комуналном предузећу "Водовод".

У потрагу су се укључили и припадници Жандармерије.

С обзиром на то да је ријеч о великом терену, има много мјеста на којима би тијело дјевојчице могло да буде, а у селу Злот претражена је и околина куће Д. Д., који је један од осумњичених за убиство.

Он је на саслушању рекао да је премјештао тијело, а то отежава рад полиције, јер на нека мјеста морају да се врате и по неколико пута и да утврде са сигурношћу да тијело у међувремену можда није пребачено на та мјеста која су они раније прегледали.

Двогодишња Данка нестала је 26. марта у Бањском Пољу код Бора, а након 10 дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, полиција је ухапсила Ј.С. и Д.Д. из Бора, за које се сумња да су дјевојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тијело ставили у гепек кола и однијели на депонију.

На терет им се ставља кривично дјело тешко убиство у саизвршилаштву.

Д.Д. је на саслушању признао злочин, док се Ј.С. бранио ћутањем, а њима је након саслушања одређен притвор до 30 дана. Накнадно су ухапшени Д.Д. и Р.Д., отац и брат осумњиченог Д.Д., због сумње да су му помогли да премјести тијело дјевојчице на за сада непознату локацију.

Брат осумњиченог је преминуо у Полицијској управи у Бору, док је оцу осумњиченог одређен притвор до 30 дана.

У међувремену је директор ЈП "Водовод" у Бору поднио оставку из, како је навео, моралних разлога.