latinica  ћирилица
14/04/2024 |  11:47 ⇒ 15:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Супротставићемо се онима који би да многострадални српски народ окарактеришу геноцидним

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће се Србија супротставити најмоћнијима у свијету који мисле да имају право да многострадални српски народ окарактеришу као геноцидни.
Вучић на обиљежавању Дана Кобри (Фото: Танјуг/Јадранка Илић) -
Вучић на обиљежавању Дана Кобри (Фото: Танјуг/Јадранка Илић)

- Као мала земља супротставићемо се најмоћнијима у свету, то радимо зато што образ нема цену, зато што Србија није на продају и зато што отаџбину волимо више од свега. Е зато ћемо се супротставити свима вама који мислите да имате право да нам отаџбину комадате, да мењате историју и који мислите да многострадални српски народ имате право да окарактеришете као геноцидни - поручио је Вучић у обраћању на свечаности у касарни "Васа Чарапић" у Београду поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намјене "Кобре" .

Он је истакао да се Србија нашла усред геополитичких вртлога ни крива ни дужна, а притиснута од мнногих који би да јој комадају територију, до оних који би да за све своје грешке кривца пронађу у Србији и тако се оправдају.

- Неће бити лакше. Зато нам је потребно да јачамо војску, улажемо и преко мере у заштиту суверенитета. Само тако можемо да одвратимо све који желе уништење Србије - рекао је Вучић.

Он је навео да српски народ буквално доводе у ситуацију да буде у углу и да чува оно што има, а то је - отаџбина Србија.

Вучић је данас свечано уручио "Кобрама" војну заставу која им је додијељена предсједничким указом од 5. априла и најавио реконструкцију простора у коме бораве и обучавају се и веће плате, те поручио да се од њих очекује да се одазову сваком позиву отаџбине.

Он је нагласио да му је велика част што је предсједничком одлуком могао да им додијели војну заставу, истичући да су је заслужили својом професионалношћу, дисциплином, марљивошћу, посвећеношћу, али прије свега љубављу према отаџбини.

- Ми ћемо се у наредним данима и недељама, позивајући се и угледајући се на ваш дух и снагу, борити свим политичким средствима да сачувамо образ и углед Србије - рекао је Вучић.

Предсједник Србије носио је око врата шал у облику мале заставе Србије са натписом "Кобре", који је данас добио, и поручио да ће је носити поносно на сваком мјесту "од Ист Ривера до Стразбура" и поносити се српском тробојком.

- Никада им нећемо дати да српски народ окарактеришу као најгори на свету правећи се како то није ништа - поручио је Вучић.