latinica  ћирилица
14/04/2024 |  12:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Убица из сиднејског шопинг мола боловао од шизофреније (ВИДЕО)

Помоћник комесара полиције Квинсленда Роџер Лоу гдје живе родитељи масовног убице из сиднејског шопинг мола Џоела Каучија изјавио је данас да је Каучи од ране младости боловао од шизофреније, да је прије крвавог напада спавао у возилу или у јефтиним хостелима и да се, између осталог, бавио пословном пратњом.
Напад у тржном центру у Сиднеју (Фото: EPA-EFE/STEVE MARKHAM) -
Напад у тржном центру у Сиднеју (Фото: EPA-EFE/STEVE MARKHAM)

Његова породица је потврдила да Каучи није био у редовном контакту с родитељима, али понекад је слао својој мајци поруку гдје се налази, пренијели су аустралијски медији.

Лоу је рекао да је Каучију дијагностикована ментална болест са 17 година и да је његово ментално здравље додатно нарушено у посљедњих неколико година, али никада раније није био у сукобу са законом.

Према ријечима помоћника комесара полиције Квинсленда, Каучијева породица обратила се полицији након што је на телевизији видјела снимак фаталног напада и да је "помагала у свим елементима истраге".

У међувремену је прекинула ћутање и породица масовног убице који је убио шест људи и ранио многе друге у нападу ножем у шопинг молу на Вестфилд Бонди Џанкшну.

Каучијеви родитељи, Ендру и Мишел, изјавили су да су Џоелови поступци били "заиста ужасавајући.

- Апсолутно смо уништени трауматичним догађајима који су се јуче догодили у Сиднеју. Наше мисли и молитве су са породицама и пријатељима жртава и са онима који су на лијечењу - рекли су родитељи убице.