latinica  ћирилица
14/04/2024 |  13:37 ⇒ 18:54 | Аутор: СРНА

Средњошколци из Грачанице на матурској екскурзији у Српској

Матуранти Грађевинско-саобраћајне школе из Грачанице са Косова и Метохије, међу којима су многи боравили у Републици Српској у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", сада су као матуранти пожељели да своју ескурзију проведу само у Српској, те су данас били у Бањалуци.
Арлов у Бањалуци са матурантима из Грачанице - Фото: РТРС
Арлов у Бањалуци са матурантима из ГрачаницеФото: РТРС

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов изјавио је да их у Одбору посебно радује што се тај јединствени пројекат, који траје већ 12 година, дубоко урезао у српску дјецу, младе, њихове родитеље, професоре и наставнике са Косова и Метохије и допринио да пожеле да посјете Републику Српску.

- То значи да су створене нераскидиве везе - истакао је Арлов.

Арлов је напоменуо да су матуранти из Грачанице у организацији Туристичке организације "Холидеј" из Косовске Митровице на свом првом матурском путовању као средњошколци посјетили Бањалуку, Источно Ново Срајево, Требиње и Вишеград, те ће посјетити многе вјерске, културне и туристичке дестинације широм Републике Срске.

- Одбор за период од 22. до 29. јуна припрема долазак око 700 основаца, наставника, дјеце и младих са потешкоћама у развоју и њихових родитеља са Косова и Метохије који ће боравити код својих вршњака у 15 градова и општина Републике Српске. Вјерујемо да ће и они кад буду матуранти средњошколци пожељети да своје матурско путовање проведу у Српској - рекао је Арлов.