latinica  ћирилица
14/04/2024 |  14:16 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Резолуција о Сребреници - фалсификовање историје с циљем жигосања Срба и укидања Српске

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је да се муслиманска резолуција о Сребреници насилно и мимо Повеље УН настоји ставити на дневни ред Генералне скупштине УН, истичући да за то не постоји сагласност Предсједништва БиХ, нити било које друге институције на нивоу БиХ.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Сви који намећу овај нечувени акт, а који фалсификује историјске догађаје, свесрдно учествују у додатној разградњи и урушавању БиХ, разарају Дејтон и Устав земље у коју се куну - поручио је Кошарац у објави на друштвеној мрежи Инстаграм.

Према Кошарчевим ријечима, њихов циљ није изградња повјерења и помирења на овим просторима, већ жигосање и анатемисање српског народа и укидање Републике Српске.

- С ким мисле да граде партнерство и европску будућност? БиХ може опстати само као дејтонска, састављена од два ентитета и три конститутивна народа. Ако уруше дејтонску структуру, а кренули су тим путем, шта остаје? Српска у таквој недејтонској и неуставној БиХ сасвим сигурно НЕ - поручио је Кошарац.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Он је додао да су у великој заблуди сви који мисле да ће Срби и Српска ћутке и погнутих глава прихватити омчу која им је намијењена.

- То што им фалсификовани документ спонзоришу потомци нациста и други западњаци, перући крв са сопствених руку... Е то је тек нови ниво огавности - оцијенио је Кошарац.

Кошарац је позвао на окретање унутрашњем договору, истичући да о судбини ове земље морају одлучивати њени грађани, а не странци, инострани тутори, којима ови простори служе као монета за поткусуривање, не марећи за животе оних који овдје живе.