latinica  ћирилица
14/04/2024 |  18:46 ⇒ 20:29 | Аутор: СРНА

Срећко Софронијевић саслушан у Приштини

Срећко Софронијевић из Звечана саслушан је у Основном суду у Приштини од чијег се судије очекује одлука о захтјеву јавног тужиоца који је тражио да Софронијевићу буде одређен притвор.
Приштина (Фото:  TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr) -
Приштина (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr)

Бранилац Срећка Софронијевића адвокат Небојша Влајић рекао је током саслушања да нема основане сумње да је његов брањеник, који је јуче ухапшен на административном пункту Брњак, починио било какво кривично дјело.

- Нема ни опасности од бјекства, јер је он цијело вријеме након догађаја за који се оптужује живио у својој кући у Звечану, гдје га нико није тражио и одакле није покушао да побјегне. Потпуно сам сигуран да то неће ни сада - рекао је Влајић након саслушања.

Срећку Софронијевићу јуче је одређен полицијски притвор од 48 часова након хапшења на пункту Брњак.

На терет му се ставља више кривичних дјела, наводни покушај убиства, позив на отпор, напад на службено лице, неовлаштено посједовање оружја, уништавање и оштећење имовине.

Ријеч је о Србину који је 13. октобра 2021. године рањен хицем из ватреног оружја у Звечану приликом упада и оружане интервенције специјалних једница косовске полиције на сјеверу Космета.

Из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију јуче се подсјетили да се Софронијевић мјесецима опорављао након што су га 2001. године ранили припадници Росу који су бацили сузавац у његов комшилук, а он покушао да склони дијете, али је ипак наставио да мирно живи у свом дому са породицом, не желећи да напусти сјевер Косова и Метохије.