latinica  ћирилица
14/04/2024 |  19:33 ⇒ 21:40 | Аутор: СРНА

Катнићу и Лазовићу одузети скупоцјени аутомобили и оружје

Министар унутрашњих послова Црне Горе Данило Шарановић изјавио је, поводом хапшења бившег главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и бившег високог полицијског функционера Зорана Лазовића, да је током претреса на осам локација у Бијелом Пољу, Даниловграду и Подгорици одузето више скупоцјених возила, оружје, документација и други предмети који могу бити од користи у даљем поступку.
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције) -
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције)

Шарановић је појаснио да су ови предмети пронађени у просторијама у власништву Катнића, Лазовића или њихових чланова породице.

Катнић је јутрос ухапшен у Даниловграду, а Лазовић у Бијелом Пољу, а Специјално државно тужилаштво сумњичи их за стварање криминалне организације и злоупотребу службеног положаја.

- Активности у предмету "Алфа" биће настављене и наредних дана. У односу на Катнића и Лазовића, паралелно са овим поступком, биће вођена и финансијска истрага која ће, вјероватно, створити могућност да истрага буде проширена и на друга повезана лица - рекао је Шарановић.

Он је додао да је данашња акција резултат вишемјесечне координисане сарадње Специјалног државног тужилаштва, Специјалног полицијског одјељења и Европола.

- Ово су врло позитивне вијести за грађане и оваквим акцијама добијамо одговоре због чега су били толики напади на сектор безбједности у претходном периоду. Наш задатак је да овај сектор заштитимо од таквих напада - рекао је Шарановић.

Навео је да се ускоро очекује привођење Лазовића у Специјално полицијско одјељење, те да још није завршено саслушање Катнића.

Лазовић је доведен у Подгорицу након вишечасовних претреса у Бијелом Пољу. Очекује се и претрес његове породичне куће у подгоричком насељу Забјело.

Специјално полицијско одјељење Црне Горе ухапсило је Миливоја Катнића и Зорана Лазовића због сумње да су починили кривична дјела стварање криминалне организације и злоупотреба службеног положаја, саопштено је данас из црногорског Специјалног државног тужилаштва.