latinica  ћирилица
14/04/2024 |  19:36 ⇒ 19:37 | Аутор: Независне

Улога која је прославила Биковића била понуђена другом глумцу који ју је одбио

Улога Тиркета у филму и серији "Монтевидео, бог те видео", прославила је Милоша Биковића, али је иста била намијењена Марку Јанкетићу, који тада није могао да усклади обавезе на филму и у позоришту.
Милош Биковић (Фото: Танјуг/Јадранка Илић) -
Милош Биковић (Фото: Танјуг/Јадранка Илић)

- Драган Бјелогрлић је дуго размишљао коме да повери улогу. Имао је веома незахвалан задатак не само да дебитује као редитељ већ и да отвори простор једној потпуно новој генерацији глумаца, да им да простор и поверење. Млади глумци ретко кад имају изразити шарм. Он се зарађује искуством, улогама, односом према послу - рекао је Биковић прије неколико година у Лесковцу и додао:

- Док је бирао главне улоге, нас 15-20 младих глумаца свакодневно је ишло на тренинге. Надао сам се да ћу добити улогу Ивице Бека и појавити се у другом делу, али нисам имао амбиције за главну. У једном тренутку Драган ме је позвао и рекао: "Види, ја хоћу да ти дам Тиркета, али много си висок и појма немаш да играш фудбал".

Рекао сам му да ћу се потрудити око фудбала. Имао сам тренинге кад и цела екипа, али и насамо с тренером, и сам са собом, кад ме нико не види. То је захтевало много рада и тај период ми је био стресан. Онда сам схватио да никада нећу научити добро да играм фудбал, али могу да искористим неколико трикова које ћу да навежбам до перфекције.

- А кад те трикове изведем, све после тога ће деловати као да "овај дечко влада фудбалом". Тако сам и конципирао свој лик - закључио је глумац, преноси "Нова".