latinica  ћирилица
14/04/2024 |  20:29 ⇒ 20:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Суд у Приштини одредио притвор Србину из Звечана

Суд у Приштини одредио је мјеру од 30 дана притвора Срећку Софронијевићу из Звечана кога је тзв. косовска полиција у суботу ухапсила на административном прелазу Брњак због наводног "кршења уставног поретка Косова".
Приштина (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr) -
Приштина (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr)

Адвокат Срећка Софронијевића, Небојша Влајић рекао да нема основане сумње да је Софронијевић учинио било какво кривично дјело.

- Јавни тужиилац је образложио свој захтјев и ја сам се као Срећков бранилац противио томе и рекао да основане сумње да је учинио било које кривично дјело нема и да не постоји опасност од бјекства, јер је он читаво вријеме након догађаја за који се оптужује живио у својој кући у Звечану гдје га нико није тражио и одакле није покушао да побјегне. Потпуно сам сигуран да то неће учинити ни сад - рекао је Влајић.

Он је објаснио да је дошло до промјене адвоката и да сада он брани Софронијевића, јер је Дејан Васић од раније бранилац другог окривљеног у овом предмету.

- Што се тиче развоја у овом предмету, Срећков јучерашњи бранилац Дејан Васић који је од раније бранилац другог окривљеног у овом предмету, па је немогуће да по закону брани два окривљена - рекао је Влајић.

Срећко Софронијевић кога су припадници специјалних јединица тзв. косовске полиције тешко ранили 13. октобра 2021. године у близини његове куће у Звечану, када је од рафалних паљби и сузавца покушао да заштити и склони своје дијете, терети се још и за наводни "покушај тешког убиства", "напад на службено лице", "посједовање и неовлашћено држање оружја", "позив на отпор", као и за "учешће у нередима".