latinica  ћирилица
14/04/2024 |  20:59 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Боксери Славије незаустављиво грабе ка шампионској титули у Боксерској лиги Србије

Боксери Славије незаустављиво грабе ка шампионској титули у Боксерској лиги Србије, а у дуплом колу одржаном у Бањалуци под паролом "Дани града, дани Маријана Бенеша" стигли су и до друге побједе.
БК Славија, Бањалука - Фото: РТРС
БК Славија, БањалукаФото: РТРС

Након тријумфа над екипом Наиссуса, вечерас је у рингу дворане "Обилићево" пао и шампион Регионалне лиге из прошле сезоне екипа Новог Пазара укупним резултатом 10:4.

Лео Цвитановић и Гал Шепиц донијели су превагу и својим побједама трасирали су пут ка новој побједи. Лео је једногласно савладао Џејлана Тоскића у категорији до 71 килограма, а судије нису имале дилему ни у двобоју између Гала Шепица и Александра Шерифовића у категорији до 75 килограма.

- Велика побједа за нас. Нови Пазар је показао да је квалитетна екипа, али и ми смо показали да имамо екипу која може да освоји шампионску титулу ове сезоне. Пружили смо одлично издање у рингу, и у петак, и вечерас, и заслужено смо остварили нове побједе у Боксерској лиги Србије. Хвала бањалучкој публици која нам је и овај пут дала вјетар у леђа - поручио је Лео Цвитановић.

Сјајно издање вечерас је имао и Лука Вељовић који је једногласном одлуком судија дошао до побједе над Момчилом Јањићем у категорији до 63.5 килограма.

- Презадовољан сам због нове екипне, али и због своје побједе. Сматрам да смо публици приуштили одличан бокс, а морам да се захвалим свима који си били на трибнама. Својим навијањем дали су ми снагу више. Настављамо даље. Желимо титулу - поручио је Вељовић.

БК Славија положио је нови испит, и у рингу, и ван њега.

Дупло коло Боксерске лиге Србије под паролом "Дани града, дани Маријана Бенеша" беспријекорно је организовано, а резултатски циљ је остварен.

- Обје побједе желимо да посветимо Маријану Бенешу и ово је још један доказ да га Бањалука није и никада неће заборавити. Морамо да будемо презадовољни. У рингу смо показали сав свој квалитет и настављамо да јуришамо ка титули - рекао је Далибор Петковић, предсједник БК Славија.

Резултати:

До 57 килограма: Михајло Ђекић - Лука Миаиловић, једногласно побједа Миаиловић

До 63.5 килограма: Лука Вељовић - Момчило Јањић, једногласно побједа Вељовић

До 67 килограма: Аљаж Ширцељ није имао противника, побједа за Славију

До 71 килограма: Лео Цвитановић - Џејлан Тоскић, једногласно побједа Цвитановић

До 75 килограма: Гал Шепиц - Александар Шерифовић, једногласно побједа Шепиц

До 80 килограма: Вук Мичић - Ахмед Маурић, једногласно побједа Маурић

До 92 килограма: Аљаж Бан - Миладин Костић, једногласно побједа Бан.