latinica  ћирилица
14/04/2024 |  22:12 ⇒ 15/04/2024 | 13:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Припадници тзв. косовске специјалне јединице претукли Србина

Припадници тзв. косовске специјалне јединице претукли су Србина Владу Бабудовца из села Бубе код Зубиног Потока и нанијели му повреде по глави и тијелу због којих има 15 шавова.
Зубин Поток (Фото: Танјуг/ Филип Краинчанић) -
Зубин Поток (Фото: Танјуг/ Филип Краинчанић)

Бабудовац је за Косово онлајн испричао да су га специјалци претукли јуче на правди Бога и да сада страхује да ће га опет малтретирати.

Како истиче, све се десило док је ишао до друга.

Они су га, како каже, зауставили, легитимисали, претресли му кола и тражили документа.

- Дао сам им српска документа, тражили су ми косовску личну карту, рекао сам им да немам. Нисам им је дао, а имао сам косовску личну карту, јер ми је аутомобил регистрован на српске таблице. Зато сам им рекао да немам - нагласио је.

Додаје да су га држали пола сата, након чега су га пустили.

Затим је отишао код друга, а потом око 20.20 кренуо према кафани коју држи његов рођак, када су га специјалци опет зауставили.

- Ту су ме извели из кола, опет ме претресали и питали ме: "Кога пратиш, кога чекаш?". Одговорио сам им да никога не пратим, да сам пошао у кафану код брата да узмем братанца да га повезем. Опет су ме питали: "Кога пратиш?". Узели су ми телефон, гледали листу позива, ништа нису могли да нађу - рекао је Бабудовац.

Затим су му, како каже, узели телефон у којем су наишли на слику гдје има усликану "косовску" личну карту па су му рекли: "Кога лажеш да немаш косовску личну карту, јеси ли ово ти?".

- Одговорио сам да јесам, онда су ми претурали по торбици и нашли косовску личну карту. Па су ме питали: "Што је ниси дао?". Објаснио сам им да то нисам урадио из страха јер немам регистровано возило на косовске таблице, већ на српске, па сам дао српска документа - рекао је он.

У том тренутку на једној Телеграм групи стигао је коментар, а полицајци су видјели поруку коју је написао један од корисника а која је гласила "Косово је Србија".

- И они су то прочитали. Онда је кренуло са питањима: "Шта пратиш ово, је ли Косово Србија", па су почели да ме бију. Ту су ме били, један од њих ме је опсовао и узео пиштољ, репетирао. Држали су ми га на сљепоочницу, други је одмахнуо руком и почео на колегу да се дере што је узео пиштољ. Ту су ме нечим ударили од позади, имам осам или девет копчи и код усне, имам четири копче. Четворица су ме била. Мијењали су се, нису сви одједном - нагласио је.

Послије напада, Бабудовац је отишао код љекара гдје су га прегледали, зашили му повреде са око 15 копчи и снимили му главу. Како додаје, све је пријавио данас у полицијској станици.

- Данас сам био у Полицијској станици у Зубином Потоку да пријавим случај и дао сам изјаву. Рекли су ми да ће ме наредних дана контактирати из Полицијског инспектората. За себе се не плашим, али стријепим због своје породице. Овдје живим и не бих желио да имам проблеме, да ме малтретирају касније - поручио је Бабудовац.