latinica  ћирилица
15/04/2024 |  07:09 ⇒ 10:01 | Аутор: РТРС

Којић: Циљ резолуције о Сребреници - укидање Републике Српске (ВИДЕО)

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је да је главни циљ резолуције о Сребреници укидање Републике Српске.
Бранимир Којић - Фото: РТРС
Бранимир КојићФото: РТРС

Којић је за РТРС рекао да творци и заговорници ове резолуције желе да буде што мање Српске у БиХ јер им, како каже, смета српска борба за најљепше парче земље на свијету.

- Желе да нам наметну етикету геноцидног народа, а знамо да би ту етикету требало да носи Њемачка, али они желе да оперу своју мрачну прошлост - нагласио је Којић.

Он је рекао да иза ове резолуције стоји намјера вршења додатног протиска на руководство Републике Српске и Србије.

Којић је истакао да би усвајањем резолуције у Генералној скупштини УН Бошњаци добили прилику да туже Србију и добију новчану одштету.

- Ако ова резолуција буде усвојена, жртве ће бити проглашене геноцидашима. Мој отац, који је убијен, биће геноцидаш, а и ја као његов потомак - рекао је Којић.

Којић је позвао грађане на велики народни митинг "Српска те зове" који ће у четвртак бити одржан у Бањалуци и на којем ће бити исказано незадовољство због иницијативе да у Генералној скупштини УН буде усвојена резолуција о Сребреници.

Он је истакао да би овакав митинг требало да буде одржан и у Сребреници јер би се тако српском народу овог подручја послала порука да нису сами и да могу да рачунају на подршку.