latinica  ћирилица
15/04/2024 |  07:49 ⇒ 09:57 | Аутор: РТРС

Матић: Тешко очекивати слогу и јединство на посебној сједници НСРС (ВИДЕО)

Политиколог Филип Матић рекао је да је тешко очекивати слогу и јединство на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да буде разматран изборни закон Српске.
Филип Матић - Фото: РТРС
Филип МатићФото: РТРС

Матић је за РТРС рекао да се често дешава поларизација на важним питањима на нивоу БиХ у којима је потребан заједнички наступ.

Он је истакао да је потребно истрајати на доношењу изборног закона Републике Српске и провести локалне изборе, додајући да је веома важно што су из владајуће коалиције рекли да ће уважити све амандмане опозције.

Говорећи о опозиционим најавама о могућем бојкоту избора, Матић је рекао да би то био лош потез, скоро па раван признавању пораза.

- Нереално је да се то седи. Локални избори су важни, јер странке утврђују своје редове и спремају се за опште озборе. Бојкот би значио неколико корака уназад - рекао је он.

Када је ријеч о посебној сједници Представничког дома ПС БиХ, сазваној на захтјев српских посланика, а поводом наметнутих одлука Кристијана Шмита, Матић је рекао да ће бошњачки представници сигурно одбити приједлог за поништавање ових одлука, јер желе политичку доминацију, а то остварују уз помоћ страног фактора који намеће одлуке и законе у БиХ.