latinica  ћирилица
15/04/2024 |  08:19 ⇒ 11:32 | Аутор: РТРС

Ђокић: Резолуцијом се отвара ново кризно жариште у БиХ; На митингу показати јединство (ВИДЕО)

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је за РТРС да се резолуцијом о Сребреници отвара ново кризно жариште у БиХ.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Ђокић је истакао да Њемачка резолуцијом о Сребреници жели да промијени историју и прикрије своје злочине, намећући Србима квалификацију геноцидног народа.

Он је рекао да би и Бошњаци и Хрвати требало да разумију да се отвара ново жариште и да би требало буду мудри и не одговоре као што иначе одговарају.

- Ми Срби морамо реаговати, а било би добро да и они разумију шта се дешава - рекао је Ђокић.

Ђокић је позвао грађане на велики народни митинг "Српска те зове" који ће у четвртак бити одржан у Бањалуци и на којем ће бити исказано незадовољство због иницијативе да у Генералној скупштини УН буде усвојена резолуција о Сребреници.

- Важно је да митинг буде масован, да се гарађани одазову у што већем броју и да покажемо колико смо привржени заштити интереса Републике Српске и српског народа који је поново нападнут - истакао је он.

Ђокић је рекао да ће са овог митинга бити послате пруке мира и жеље за стабилношћу и јасно речено да Република Српска и српски народ не прихватају рјешења која угоржавају њене виталне интересе.