latinica  ћирилица
15/04/2024 |  08:39 | Аутор: РТРС

Народно позориште Приштина гостује у Бањалуци

У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци данас ће бити одиграна добротоворна представа "Женидба" у копродукцији Народног позоришта Приштина и Српског народног позоришта из Новог Сада.
Представа "Женидба" - Фото: Уступљена фотографија
Представа "Женидба"Фото: Уступљена фотографија

Сав приход од добровољних прилога биће прослијеђен шесточланој породици Митић из села Јасеновик, Ново Брдо, најављено је из Србског сабрања Баштионик из Бањалуке.

Ово је прво од четири добротворна извођења представе "Женидба" Николаја Васиљевича Гогоља која ће бити реализована у сарадњи са градским администрацијама у Бањалуци, Лакташима, Прњавору и Градишци. Улаз на сва четири извођења је бесплатан, по жељи глумаца и свих чланова ансамбла.

На свакој од ових представа Баштионик ће организовати прикупљање прилога за четири породице са Косова и Метохије о чијим потребама су податке добили од теренских сарадника Баштионика, хуманитарне организације "Мајка девет Југовића" и чланова ансамбла Народног позоришта Приштина.

Добровољне донације за породице Косова и Метохије могу бити уплаћене и на жиро-рачун о којем се информације могу добити на контакте Баштионика.

Сав приход у априлу прикупљен позивом на број 17766 биће упућен овим породицама са Косова и Метохије, навели су из Баштионика.

Поводом 75 година Народног позоришта Приштина и пет година Задужбине за Косово и Метохију, Баштионик организује гостовање овог позоришта у Републици Српској.

Представу "Женидба", по тексту Николаја Гогоља, режирао је Милан Караџић, а играју Милан Васић, Јелена Орловић, Јасмина Стојиљковић, Аника Грујић, Јанко Цекић, Милорад Капор, Небојша Ђорђевић, Бојан Стојчетовић, Бранко Бабовић и Тамара Томановић.

Извођење представе у Народном позоришту Републике Српске најављено је вечерас за 20.00 часова.