latinica  ћирилица
15/04/2024 |  09:08 | Аутор: РТРС

Петковић: Пребијање и хапшење Срба "препорука" самопроглашеног Косова за Савјет Европе

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је поводом новог случаја пребијања Србина код Зубиног Потока да су очигледно то "вриједности" које самопроглашено Косово "препоручују" за Савјет Европе.
Петар Петковић (ФОТО: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Петар Петковић (ФОТО: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

- Након што су ухапсили Срећка Софронијевића, да би га ваљда казнили јер није подлегао ранама када су га упуцали, Куртијеви фалангисти су без повода крвнички пребили Владана Стевановића. Пребијања и хапшења Срба су очигледно вриједности које такозвано Косово "препоручују" за Савјет Европе! - објавио је Петковић на друштвеној мрежи Икс.

Припадници специјалне јединице полиције самопроглашеног Косова су у суботу, 13. априла, претукли Србина Владана Стевановића из села Бубе код Зубиног Потока и нанијели му повреде на глави и тијелу, због чега има 15 шавова.

Стевановић је рекао да сада страхује да ће специјалци полиције малтретирати и његову породицу.

У Парламентарној скупштини Савјета Европе данас почиње прољећно засједање током којег ће до петка, 19. априла, посланици у Стразбуру разматрати и захтјев самопроглашеног Косова за пријем.

Из српске делегације су раније поручили да ће се супротставити аргументима којима ће указати на безбједносну ситуацију на Космету на то да Приштина није формирала заједницу српских општина, као и да се таквом одлуком крши и статут саме организације.