latinica  ћирилица
15/04/2024 |  11:27 ⇒ 11:41 | Аутор: СРНА

Кошарац: Превазићи политичке предрасуде Сарајева о "Отвореном Балкану"

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац је данас на регионалној конференцији "Један регион, једно тржиште" у Новом Саду изразио увјерење да ће бити правазиђене политичке предрасуде у Сарајеву и да ће преовладати привредни разума, који ће бошњачке политичаре убиједити у значај политичка димензије чланство БиХ у "Отвореном Балкану".
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

Кошарац је након састанка са министром унутрашње и спољне трговине Србије Томиславом Момировићем истакао да је политика предсједника Александра Вучића утицала на то да је данас Србија, не само регионални лидер, него и држава у коју вриједни улагати, гдје инострани партнери дефинитивно процјењују да је једна врста безбједносног изазова елиминисана и да постоје адекватне политике Владе Србије у смислу промоције српског тржишта.

- За нас је Србија регионални лидер. Мени је жао што у БиХ станују политичке предрасуде и нисмо дио "Отвореног Балкана". Жао ми је што су привредници из Федерације БиХ, прије свега таоци политика које долазе из Сарајева - рекао је Кошарац.

Он је указао на проблем што су привредници заробљени ставовима бошњачких политичких лидера.

- Сматрам да су привредни потенцијали у Републици Српској и Федерацији БиХ веома познати овом тржишту и да ће преовладати та врста привредног разума и да ћемо успјети да бошњачке политичаре убједимо да је значајна политичка димензија чланство БиХ у "Отвореном Балкану" - рекао је Кошарац.

Он је напоменуо да је једно од политичких права и интереса управо економија, регионално тржиште и сарадња.

- Управо из тог разлога сам данас дошао овдје да још једном потврдим наше опредјељење да заједно са Србијом радимо на јединственом тржишту и тако јачамо економију Србије, Републике Српске и БиХ - додао је министар спољне трговине и економских односа.

Кошарац учествује на регионалној конференцији "Један регион, једно тржиште" у Новом Саду, на позив министра унутрашње и спољне трговине Србије Томислава Момировића.