latinica  ћирилица
15/04/2024 |  11:43 ⇒ 12:12 | Аутор: РТРС

Стонотениски клуб "Србац" у Премијер лиги БиХ (ФОТО)

Стонотениски клуб "Србац" нови је учесник Премијер лиге БиХ. Јуче је у спортској дворани "Старчевица" у Бањалуци одигран 4. турнус прве лиге Српске, гдје је овај клуб славио у три сусрета, против екипе "Спин" из Модриче, састава "Сокол" из Брчког и тима "Котор Варош" из истоимене општине. Сва три меча Српчани су остварили у своју корист максималним резултатом 3:0.
Играчи стонотениских клубова "Србац" и "Радник" - Фото: РТРС
Играчи стонотениских клубова "Србац" и "Радник"Фото: РТРС

- Освојено првенство Српске протекло је уз нашу барбу са директним конкурентима, екипом "Радника" из Бијељине, од које смо јесенас и доживјели једини пораз у лиги. Наш клуб постоји четири године и најмлађи смо клуб у БиХ. У Првој лиги Српске смо другу годину и успјели смо је освојити. Освајачи смо трећег мјеста у Купу Републике Српске. Клуб велику пажњу поклања Школи стоног тениса коју погађа око 30 чланова. У нашим редовима је и јуниорска вицепрвакиња Српске Марија Панић, која наступа за репрезентацију Српске у Казању, на играма БРИКС-а. За ово кратко вријеме освајчи смо медаља у разним категоријама у Српској и БиХ. Постали смо препознатљиви у БиХ и региону, као респектабилан стонотениски клуб - рекао је Мића Куртовић, предсједник Стонотениског клуба "Србац".

Столнотениски клуб "Србац" (Фото: РТРС

Куртовић је истакао да овом спортском колективу предстоје припреме за улазак у Премијер лигу БиХ, гдје играју најбољи клубови у земљи и сам врх стоног тениса.

Он је изразио наду да ће њихов клуб успјети добити финансијску подршку неког успјешног привредног колектива, вриједног овако великог успјеха, при чему би се, како је навео, нашао обостран интерес.