latinica  ћирилица
15/04/2024 |  11:43 ⇒ 11:43 | Аутор: СРНА

Кошарац: Политика Додика и Вучића најбољи одговор међународним спекулаторима

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац изјавио је у Новом Саду да је увјерен да ће Република Српска и Србија јединственом политиком успјети очувати националане интересе упркос бројним изазовима међу којим су спорна резолуција о Сребреници и најављени узлазак самопроглашеног Косова у Савјет Европе.
Сташа Кошарац (фото: instagram.com/stasa.kosarac) -
Сташа Кошарац (фото: instagram.com/stasa.kosarac)

Кошарац је рекао да је спорна резолуција о Сребреници коју су иницирали Бошњаци, мимо одлуке Предсједништва БиХ уз помоћ западних ментора, озбиљно политичко питање које је усмјерено против интереса српског народа, како у Србији тако и у Републици Српској, односно БиХ.

- С друге стране, најављени узлазак самопроглашеног Косова у Савјет Европе такође је политичко питање - рекао је Кошарац након састанка са министром унутрашње и спољне трговине Србије Томиславом Момировићем.

Он је напоменуо да БиХ није признала самопроглашено Косово, захваљујући политици предсједника Републике Српске Милорада Додика, те нагласио да представници институција Српске у заједничким институцијама то нису, нити ће икада дозволити.

- Наша политика је ту национална и јасна. Добри односи предсједника Александра Вучића и Милорада Додика нам дају за обавезу да то питање третирамо као наш приоритет. Наша обавеза јесте очување интереса српског народа, с тим да никоме не желимо ништа лоше. Желимо да очувамо своје и наше уставне позиције и политичка права - нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, најбољи одговор на атаке међународних спекулатора и оних који су издали српске националне интересе, с једне и друге стране Дрине, управо је политика Додика и Вучића.

- Јединствена политика Србије и Републике Српске омогућиће да нађемо најбоља могућа рјешења и да будемо потпуно мотивисани и окупљени с циљем очувању наших политичких интереса - рекао је Кошарац.