latinica  ћирилица
15/04/2024 |  12:01 ⇒ 12:01 | Аутор: СРНА

Рајилић: Потребно српско јединство

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је да велики митинг "Српска те зове" представља - митинг народа, општу подршку Српској и српско јединство.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

- Присуствоваћу на митингу са нашим чланством. То је подршка Српској и њеним институцијама - поручила је Рајилићева и додала да је потребно и да међународни званичници, такозвани миротворци, виде да су Срби јединствени.

Она сматра да је потребно српско јединство и отпор свих Срба на Балкану, те јаче и сложније одупирање.

Према њеним ријечима, времена су тешка, а данас о Србима као "геноцидном народу" и геноциду причају они који су управо настали на геноциду, подсјетивши на историју Америке, Велике Британије и Њемачке, на Холокауст и геноцид над српским народом у Другом свјетском рату.

- Управо те данашње велесиле причају о малом српском народу којег су они већ уполовили. Да нису радили то што су радили од нас, данас би нас било 50 милиона, а не седам-осам. Они су нас истријебили, а сад говоре да смо ми истребљивачи - рекла је Рајилићева.

Она је упитала зар је Сребреница гора од Возуће, од погрома Срба у Сарајеву и потпуног уништења Посавине и десетина села, страдања Бихаћа?

- Какво је то уопште издвајање? Шта то значи? То је једноставно смишљења прича и хоће да нас униште, да нас нема и да не постојимо и то раде они који знају шта је геноцид. За њих није донесена резолуција, а нас би окривили - указала је Рајилићева.

На Тргу Крајине у Бањалуци у четвртка, 18. априла, у 18.00 часова биће одржан велики митинг са којег ће јасно и гласно бити поручено да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке доносили.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је да у четвртак у Народној скупштини буде усвојен извјештај Међународне комисије за Сребреницу, а након тога и на присуство великом митингу српског народа на Тргу Крајине у Бањалуци са којег ће бити поручено да су Срби посвећени својој слободи и одбрани своје будућности.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида, нити геноцид уопште. Комисија од 10 свјетских експерата закључила је да Срби никада нису имали такав план ни у Сребреници, нити на било ком другом мјесту.