latinica  ћирилица
15/04/2024 |  12:49 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

У Источном Сарајеву ухапшен Ђорђе Ждрале

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево ухапсили су четири лица због кривичног дјела угрожавање безбједности.
Ђорђе Ждрале - Фото: СРНА
Ђорђе ЖдралеФото: СРНА

Ухапшени су Н.Н. С.Л. К.Н. и Е.Б, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Како незванично сазнајемо, међу ухапшенима је и Ђорђе Ждрале, који је од раније познат полицији и осуђиван за најтежа кривична дјела.

Лица се сумњиче да су испред угоститељског објекта у Источном Новом Сарајеву из возила у покрету упутили пријетње да ће бацити експлозивну направу.

Још четири лица Ш.З. Ж.Ђ. П.К. и Б.Д. лишена су слободе због постојања основа сумње да су починили кривично дјело насилничко понашање.

Ова лица су јуче нанијела тјелесне повреде ударцима ватреним оружјем - пиштољем лицима која се доводе у везу са првим кривичним дјелом - угрожавањебезбједности.

Обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево. Након документовања предмета против осумњичених лица ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу, наводи се у саопштењу.

Суд БиХ осудио је 2010. године Ждрала на 20 година затвора због убиства тадашњег начелника Управе полиције Републике Српске Љубише Савића Маузера у Бијељини.

Према оптужници, Ждрале је током 2000. године, док је издржавао казну затвора у Источном Сарајеву због убиства Горана Батинића са сарадницима испланирао убиство Маузера.

Тужилаштво БиХ је утврдило да је Ждрале убио Маузера заједно са Влатком Мачаром који је 2008. године страдао у експлозији бомбе на Палама.

Ждрале је у фебруару 2022. године пуштен на слободу након одлуке Суда БиХ да му обједини казне за више почињених кривичних дјела.