latinica  ћирилица
15/04/2024 |  13:33 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Вишковић са Шкребићем: Заједнички радити на унапређењу привредног амбијента

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са предсједником Уније послодаваца Републике Српске Зораном Шкребићем.
Вишковић и Шкребић - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић и ШкребићФото: Уступљена фотографија

У отвореном разговору предсједник Владе честитао је Зорану Шкребићу избор на мјесто предсједника Уније послодаваца Републике Српске и зажелио много успјеха нагласивши да је Влада Републике Српске опредијељена да заједно са привредним удружењима и привредницима заједнички ради на унапређењу привредног амбијента.

На састанку је разговарано о актуелним привредним и економским темама, с освртом на изазове и потешкоће са којима се сусреће домаћа привреда, али и изазовима на регионалном и свјетском тржишту.

Оцијењено је да, под утицајем глобалних догађаја и сукоба никад није било теже радити и привређивати и да кризе и изазови са којима се суочава привреда у Европи и свијету захтијевају заједнички системски приступ у креирању мјера и у проналажењу заједничких рјешења наших привредних удружења, привредника и ресорних министарстава у Влади Републике Српске.

Предсједник Владе Радован Вишковић, говорећи о мјерама подршке које је до сада креирала Влада, а које се огледају у подстицајима, олакшицама, ослобађању привреде парафискалним и фискалним наметима..., нагласио је да је Влада спремна и опредијељена да и даље у будућем периоду сарађује са Унијом послодаваца Републике Српске на партнерском односу и уз максимално уважавање прилика и амбијента.


Предсједник Уније послодаваца Републике Српске Зоран Шкребић истакао је да је циљ доћи до добрих рјешења која ће развијати привреду, а у циљу добробити и напретка у Републици Српској.


Такође, истакао је да су подстицаји привреди које је креирала Влада Републике Српске, цијена електричне енергије, најнижа плата, пореска политика, сузбијање сиве економије... теме од велике важности за функционисање привреде, а на којима треба да раде тимски привредници и представници Владе анализирајући прилике, одређене параметре, с циљем креирања и добијања квалитетних рјешења.


Састанку у кабинету предсједника Владе присуствовали су министар финансија Зора Видовић и министар привреде и предузетништва Војин Митровић.