latinica  ћирилица
15/04/2024 |  13:52 ⇒ 14:53 | Аутор: СРНА

Зашто још није расписана потјерница за тренером из Бијељине осуђеном за педофилију?

Окружни суд у Бијељини надлежан је за расписивање потјернице за Миленком Томићем, који је неправоснажно осуђен на 12 година затвора због обљубе четрнаестогодишње дјевојчице, речено у Окружном тужилаштву.
Окружни суд у Бијељини - Фото: СРНА
Окружни суд у БијељиниФото: СРНА

Из Тужилаштва су подсјетили да је на главном претресу 15. марта тужилац у завршној ријечи тражио да након изрицања пресуде Томићу буде одређен притвор јер је процјена тужиоца била да постоји опасност од бјекства оптуженог.

- На објави пресуде дана 29. марта Вијеће суда је упознало све присутне да је дана 27. марта Томић прекршио мјеру забране напуштања боравишта, што су утврдила службена лица Полицијске управе Бијељина који су тог дана вршили контролу - навели су из Тужилаштва.

Из те правосудне институције су додали да је Окружни суд у Бијељини одмах о томе био обавијештен.

- Будући да је Томић прекршио мјере забране и да се налази у бјекству, Окружни суд у Бијељини надлежан је за доношење рјешења о одређивању притвора неправоснажно осуђеном Миленку Томићу, те надлежан за доношење наредбе о расписивању потјернице ради проналаска оптуженог - нагласили су из Тужилаштва за Срну.

Срна је упутила и допис Окружном суду у вези са овим питањем, а до данас није добила одговор зашто потјерница није расписана.

Према ријечима Татјане Савић, правног заступника дјевојчице за чију обљубу је пресуђено Томићу, "да је било воље потјерница би до данас била расписана, или одмах, јер се овако само губи на времену".

Она је додала да је Суд одредио притвор и да сада чека правоснажност рјешења.

Томић је 29. марта осуђен неправоснажно на 12 година затвора.