latinica  ћирилица
15/04/2024 |  14:23 ⇒ 15:02 | Аутор: РТРС

Станивуковић: Долазим на митинг "Српска те зове", позив свим грађанима да дођу

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је данас да ће доћи на велики народни митинг "Српска те зове", који ће у четвртак бити одржан у Бањалуци.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

- Долазим прво као Србин, православац, долазим као човјек, долазим и као градоначелник. Позивам се Бањалучане да дођу. Свим својим бићем сам да одбраним националне интересе свог народа, да заштитимо имовину Републике Српске не гледајући формално-правно ко којој позицији припада, има тема у којима то није важно - рекао је Станивуковић.

Он је истакао да је ово национална тема и позвао све грађане да дођу на митинг.

- Наравно да је моја дужност да будем тамо гдје год је потребно и да дам свој максимални допринос. Моја дужност је да позовем све Бањалучане, све наше грађане, не само из Бањалуке, цијеле Републике Српске, али ја као домаћин у Бањалуци имам свакако највећу одговорност. Овим путем позивам да се одазовемо на скуп који говори да требамо да будемо сви јединствени, да нема ни политике, ни политичке странке која може да има супротно мишљење од тога да ми нисмо геноцидан народ, да смо ми проживјели жртву, да смо ми ти који су страдали - рекао је Станивуковић.

Он је рекао да ће посланици ПДП-а подржати усвајање извјештаја Међународне комисије за Сребреницу у Народној скупштини Републике Српске.