latinica  ћирилица
15/04/2024 |  14:45 | Аутор: СРНА

На територији коју је контролисала тзв. Армија БиХ више нема Срба, а Хрвата је све мање

На територији коју је у протеклом рату контролисала тзв. Армија БиХ данас више нема Срба и Хрвата је све мање, рекао је предсједник Хрватске сељачке странке БиХ Марио Караматић.
Село Трусина - Фото: РТРС
Село ТрусинаФото: РТРС

Караматић је нагласио да честитка замјеника предсједавајућег Представничког дома ПС БиХ Дениса Звиздића поводом Дана тзв. Армије БиХ - 15. априла у којој је навео да је "Армија БиХ једина легална и легитимна војна сила државе Републике БиХ", показује у којем правцу иде политика коју данашње бошњачке елите покушавају спроводити.

- Тзв. Армија БиХ је само једна од три зараћене стране /у протеклом рату/, а која је само за Хрвате имала више од 300 логора на територији коју је контролисала - рекао је Караматић.

Коментаришући раније изјаве бошњачких политичара који су говорили да "Армија БиХ није чинила ратне злочине", Караматић је истакао да комплетан наратив бошњачких политичара и медија иде у правцу тога да се сви злочини које је ова војска починила представе као страдања.

- Сутра је годишњица масакра који су припадници тзв. Армије БиХ урадили у Трусини код Коњица и бошњачки медији ће извјештавати да се ту догодило страдање цивила, као да су слетјели аутобусом, а неће помињати да су људи разапињани на крстове и како су им главе одрубљиване - рекао је Караматић.

Према његовим ријечима, овај наратив, који Бошњаци покушавају продати свијету, иде све слабије и теже, због тога што су се у свијету промијенили односи.

- Није то баш као што је било прије пет или десет година - закључио је Караматић.