latinica  ћирилица
15/04/2024 |  14:50 ⇒ 15:23 | Аутор: РТРС

Додик: Чињеница да постоје они који обиљежавају тзв. Армију БиХ говори зашто је БиХ немогућа

Тзв. Армија РБиХ је била злочиначка организација и чињеница да постоје они који обиљежавају тако нешто говори зашто је БиХ немогућа, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Бошњачки златни љиљан јавио се први да говори о унитарној БиХ за коју су се борили и да позива на неки опрез, али јасно је и да муслимани желе да оживе ту врсту приче која руши Дејтонски споразум и само постојање БиХ доводи у питање. БиХ је највећа лаж и превара коју су странци осмислили да нас вјечно заробе у условима у којима је немогуће функционисати - навео је Додик, реаугујући на честитку замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Дениса Звиздића поводом Дана такозване Армије БиХ - 15. априла у којој је навео да је "Армија БиХ једина легална и легитимна војна сила државе Републике БиХ".

Истакао је да је БиХ осуђена на распад и само њено постојање дестабилизује регион, јер у условима у којима једна страна - бошњачка, стално покушава да превари Србе и Хрвате је немогуће опстати.

- Бошњаци су прихватили да посредством странаца промијене политички систем у БиХ и наметну рјешења, јер очекују да ће тако у неком дужем року обезбиједити потпуну доминацију и поништити права и Срба и Хрвата која су загарантована Дејтоном.
У Федерацији сваки дан неко маше ратним заставама, а људи који су имали значајну улогу у тзв. Армији РБиХ и чије је учешће у рату требало да буде предмет истражних радњи, сједе у најважнијим институцијама. Злочини који су почињени према српском народу су без судског епилога и то није ни чудо када знамо да исти они који су били дио те злочиначке организације данас пресуђују само Србима - истиче Додик.

Наводи, да је реалност коју живимо у БиХ, коју нам деструктивни дио Запада намеће и коју не прихватамо.

И онда кажу да треба да живимо заједно, док они свјесно, јавно, али и тајно, раде све против Српске.
Не можемо живјети с њима јер је то немогуће. Учинили су све да сруше сваку могућност за договор и за то су добили подршку странаца. Свако мало амерички амбасадор искаче и пријети. Охрабрују Бошњаке да се повлаче из договора и рјешења која су заснована на Уставу и Дејтонском споразуму - напомиње Додик.

Додик истиче да су захваљујући Американцима, Бошњаци у потпуности приватизовали све институције, обесмислили законе и сахранили и право и правду.

- У неуставном суду сједе амерички послушници који су били припадници Армије и то довољно говори о каквим институцијама је ријеч и с којим циљем су основане. Неко треба да држи предавање Србима, док таква лица без икаквог кредибилитета треба да доносе квазиправне одлуке - закључује Додик.