latinica  ћирилица
15/04/2024 |  15:21 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Бањалука: Почела градња још једне кружне раскрснице (ВИДЕО)

Почела је изградња нове кружне раскрснице на споју Западног транзита и Улице Триве Амелице, код пекаре "Бакал", која ће у великој мјери растеретити саобраћај у овом дијелу Бањалуке. Пројекат реализују Град и Путеви Републике Српске. Радове су обишли министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић, в.д. директора Путева Милан Дакић и градоначелник Драшко Станивуковић.
Бањалука - изградња кружне раскрснице на Западном транзиту - Фото: РТРС
Бањалука - изградња кружне раскрснице на Западном транзитуФото: РТРС

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је Влада Републике Српске усвајајући програм рада јавног предузећа "Путеви Републике Српске" предвидјела да подржи локалне заједнице у настојањима да отклоне саобраћајне гужве.

"Бањалука је као највећи град нашла начин да приступи реализацији таквих пројеката. Бањалука ће градити укупно шест кружних токова. Министарство учествује у изградњи ове раскрснице и раскрснице на Источном транзиту, гдје ћемо сутра отворити радове", изјавио је Чубриловић новинарима.

Вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Милан Дакић рекао је да су данас почели радови на првом од низа кружних токова.

- Јавно предузеће Путеви Републике Српске заједно са Министартвом саобраћаја и веза и градом Бањалука ушло је у неколико заједничких пројеката у изградњи низа кружних токова који су потребни Бањалуци - нагласио је Дакић.

Он је додао да ће изградња ове кружне раскрснице коштати око 2,5 милиона марка и да ће рок за изградњу бити шест мјесеци.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је нагласио да ће одмах након ове, кренути изградња још два кружна тока.

- Ово су веома важни пројекти за Бањалуку. Једна кружна раскрсница без друге нема смисла јер ако на једној имате кружни ток, а на другој раскрсници семафор нисте ништа направили - истакао је Станивуковић.