latinica  ћирилица
15/04/2024 |  15:44 ⇒ 16:00 | Аутор: СРНА

Јоловић: Навикнути на неправде силника и овај пут ћемо се изборити

Ратни командант специјалне јединице "Вукови са Дрине" Милан Јоловић изјавио је да ће се српски народ, навикнут на неправде силника, изборити и са муслиманском резолуцијом о Сребреници коју настоје да ставе на дневни ред Генералне скупштине УН.
Милан Јоловић - Фото: РТРС
Милан ЈоловићФото: РТРС

- Само јединствени, као у Одбрамбено-отаџбинском рату, побјеђујемо све изазове - поручио је Јоловић.

Он је навео да је у случају са резолуцијом о Сребреници очигледан парадокс да су предлагачи Руанда и Њемачкам, подржане Турском, земље које су учиниле највећи геноцид у прошлом вијеку са милионима убијених људи.

- Ово је планирани пројекат, превасходно од Њемачке да се Срби етикетирају као злочинци и перфидном замјеном теза медијски обмањује свјетска јавност. Да би нас бољело што више, за предлагаче су одабрани највећи злочинци 20. вијека - нагласио је Јоловић.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН једнострано је, без одлуке Предсједништа БиХ, уз спонзорство дијела западних земаља, покренуо иницијативу за усвајање нове резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН. Претходно је прије девет година Русија ставила вето у Савјету безбједности УН на британску резолуцију о Сребреници.