latinica  ћирилица
15/04/2024 |  16:14 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Додик: Српска ће порадити на мјерама да спроведе поступак самосталности (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће Српска, као одговор на резолуцију о Сребреници, покренути поступак самосталности.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Поносан сам на одлучност да спроведемо ове мјере, по питању самосталности - истакао је Додик на конференцији за новинаре.

Додаје, да је елита босанских муслимана резолуцијом о Сребреници, себи направила озбиљан "ауто-гол".

- Елита босанских муслимана је развалила комплетну структуру уи дјеловање међународног сектора у БиХ. Геноцид у Сребреници, се није десио, да јесте, не би било потребе да се стално намеће та тема. Судови који су пресудили, те осуде се односе на појединце, не на народ - наводи Додик.

Истиче, да је на простору Сребренице од 1992. до 1995. године погинуло је 4.100 Муслимана, а нигдје се не помиње између 2.500 и 3.500 Срба који су тамо убијени. Геноцид је измишљотина која ће нас раставити. Покушавају да нас приморају да останемо, поред чињенице да нас блате. Од Сребренице желе да направе синоним за геноцид, а и даље се не зна, колико заправо има погинулих - наводи Додик.

- Република Српска је стабилна и способна да се заштити од свих напада. Никакви разговори о прихватању тзв. резолуције о Сребреници неће постојати. Мирна подјела је једино рјешење за све народе у БиХ. ЦИК БиХ је узурпирао надлежности које припадају Републици. Изборни закон Српске је у складу са Уставом - наводи Додик.

Додик је искористио прилику на конференцији за новинаре, да још једном позове грађане Републике Српске, на народни митинг "Српска зове", којиб ће се одржати у четвртак на Тргу Крајине, са почетком у 18.00 часова.

Цијелу конференцију за новинаре можете да погледате овдје: