latinica  ћирилица
15/04/2024 |  20:02 | Аутор: СРНА

Политички лидери морају остати посвећени проналаску рјешења

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић и посебни изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине, те друга регионална питања западног Балкана Мирослав Лајчак истакли су да политички лидери у БиХ морају остати посвећени проналаску рјешења која ће допринијети напретку.
Сусрет Лајчака и Човића - Фото: СРНА
Сусрет Лајчака и ЧовићаФото: СРНА

Званичници су током радног састанка разговарали о актуелној политичкој ситуацији у БиХ с нагласком на реформски замах, функционисање власти и искораке на европском путу, саопштено је из Човићевог кабинета.

Током састанка је истакнуто да политички лидери, посебно у БиХ, морају остати посвећени изналажењу домаћих политичких рјешења која ће допринијети дуго ишчекиваном напретку и изградњи нових прилика на добробит свих грађана.

Човић је изразио задовољство оствареним искорацима на европском путу, истичући како пред влашћу у скорије вријеме предстоји доношење неколико кључних закона, између којих и Изборни закон БиХ, којим ће се у потпуности заштитити уставна архитектура БиХ и права три конститутивна народа и осталих.

Саговорници су нагласили да су сарадња и дијалог, како у држави тако и у регији, кључни предуслови за остварење дугорочне стабилности и напретка.