latinica  ћирилица
15/04/2024 |  21:48 ⇒ 21:57 | Аутор: РТРС

Ждрале и Шљивић спроведени у Тужилаштво (ВИДЕО)

Ђорђе Ждрале и Зоран Шљивић спроведени су у Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву након хапшења због насилничког понашања.
Ждрале и Шљивић спроведени у Тужилаштво - Фото: РТРС
Ждрале и Шљивић спроведени у ТужилаштвоФото: РТРС

Ухапшени су Н.Н. С.Л. К.Н. и Е.Б, саопштено је раније из Полицијске управе Источно Сарајево.

Лица се сумњиче да су испред угоститељског објекта у Источном Новом Сарајеву из возила у покрету упутили пријетње да ће бацити експлозивну направу.

Још четири лица Ш.З. Ж.Ђ. П.К. и Б.Д. лишена су слободе због постојања основа сумње да су починили кривично дјело насилничко понашање.

Ова лица су јуче нанијела тјелесне повреде ударцима ватреним оружјем - пиштољем лицима која се доводе у везу са првим кривичним дјелом - угрожавањебезбједности.

Суд БиХ осудио је 2010. године Ждрала на 20 година затвора због убиства тадашњег начелника Управе полиције Републике Српске Лјубише Савића Маузера у Бијељини.

Према оптужници, Ждрале је током 2000. године, док је издржавао казну затвора у Источном Сарајеву због убиства Горана Батинића са сарадницима испланирао убиство Маузера.

Тужилаштво БиХ је утврдило да је Ждрале убио Маузера заједно са Влатком Мачаром који је 2008. године страдао у експлозији бомбе на Палама.

Ждрале је у фебруару 2022. године пуштен на слободу након одлуке Суда БиХ да му обједини казне за више почињених кривичних дјела.