latinica  ћирилица
15/04/2024 |  22:03 | Аутор: СРНА

Приједор: Промовисана књига " Приче из бонсаи врта"

У Приједору је вечерас промовисана збирка кратких прича аутора Душка П. Секулића под називом "Приче из бонсаи врта" коју чини четрдесетак кратких прича.
Приједор - промовисана збирка "Приче из бонсаи врта" - Фото: СРНА
Приједор - промовисана збирка "Приче из бонсаи врта"Фото: СРНА

Секулић је навео да најчешће пише о свакодневници која га окружује и да је метафора нека суштина којом се бави тако да приче тако треба и читати.

- Самим тим што су то кратке приче, то су неке макете, а читаоцима је дозвољено да их тумаче шаролико, да пробају да их наставе, али исто тако неће погрешити и ако стану на месту на ком сам ја стао - рекао је овај аутор из Сомбора.

Рецензент књиге Немања Карталија изјавио је да књига има прегршт свакодневнице и да сваки читалац може да се у понекој причи препозна.

Библиотекар Завичајне збирке Народне библиотеке "Ћирило и Методије" Ведрана Тошић изјавила је да је књига "Приче из бонсаи врта" прошла на конкурсу ове установе за избор и промоцију публикованих дјела завичајних аутора приједорске регије.

- Ради се о веома интересантним кратким причама и нама је драго што и даље настављамо да промовишемо дјела наших завичајних стваралаца и тако обогаћујемо нашу завичајну збирку - рекла је Тошићева.