latinica  ћирилица
16/04/2024 |  07:53 ⇒ 07:54 | Аутор: СРНА

Повољни услови за вожњу, могући одрони у усјецима

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија уз повољне временске услове, а из Ауто-мото савеза Републике скрећу пажњу на могуће одроне на дионицама у усјецима.
Суви и чисти коловози - Фото: РТРС
Суви и чисти коловозиФото: РТРС

Због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија - Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента у општини Пале повременео ће бити обустављен саобраћај два пута дневно од пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћа се успорено једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћа се једном саобраћаном траком. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса премашује 30 тона.

Саобраћај је, због радова, измијењен на магистралном путу Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ и на магистралном путном правцу Руданка - Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Рача - Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Због бушачко-минерских радова саобраћај ће привремено бити обустављен на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице од 7.00 до 16.00 часова и то два пута по пет до седам минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/рна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила носивости веће од 16 тона.

На регионалном путу Прибој - граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац - Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничаена брзина кретања на 20 километара на час.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

У ФБиХ вечерас од 19.00 до сутра у 6.00 часова биће затворена дионица ауто-пута Сарајево запад - Сарајево сјевер и улаз на ауто-пут од улице Сафета Зајке - Бријешће - Бутила - Сарајево сјевер.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Тарчин-Коњиц у дужини од око 100 метара, због чега се саобраћај одвија наизмјеничним пропуштањем возила.

На овој дионици у току је полагање цјевовода, због чега је саобраћај на мјесту радова успорен.

Обустављен је саобраћај на магистралним путевима Кључ - Сански Мост, на улазу у Сански Мост, и Столац - Неум на улазу у Неум, а возила се преусмјеравају на обилазнице.

Радови су у току и на магистралним путевима Јелах - Добој, Травник - Доњи Вакуф преко Комара, Јабланица - Потоци у Доњој Јабланици, Чевљановићи - Нишићи, као и на магистралном путу на транзиту у Сарајеву, од Бистрика према Врацама. На мјестима радова саобраћ се успорено.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила носивости веће од пет тона. Теретна возила изнад пет тона преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.