latinica  ћирилица
16/04/2024 |  08:51 ⇒ 08:55 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Историја ће осудити лицемјерну политику Запада

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић рекао је да ће историја осудити лицемјерну политику Запада и покушај стављања жига српском народу резолуцијом о Сребреници.
Александар Ђурђевић - Фото: СРНА
Александар ЂурђевићФото: СРНА

Ђурђевић сматра да иницирање резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН представља само наставак тенденција да се српски народ окарактерише као геноцидан, што је у оквиру свих актуелних притисака према српском народу, укључујући санкције.

- Историја ће осудити тај покушај. Све и да успије, историјски гледано је осуђен на неуспјех јер ни нацистичка Њемачка нема тај жиг да је геноцидна. Поготово је сулудо поредити српски народ, који је увијек водио одбрамбено-отаџбинске ратове, са Њемачком - рекао је Ђурђевић Срни.

Он је истакао да је лицемјерно да су бошњачки политичари и међународна заједница узели изоловано један период у 1995. години, а игноришу то да су претходних година баш на том подручју Сребренице и Подриња систематски убијени српски цивили жене, дјеца, старци, односно да су више хиљада српских цивила убиле снаге тзв. Армије БиХ под командом Насера Орића и да нико за то није одговарао.

Ђурђевић је рекао да је западна политика лицемјерна јер они имају своје проблеме и управо ово што раде на Балканском полуострву резултат је тих проблема, а ни рат који воде против Русије им не иде на руку, па покушавају да отворе нека нова жаришта гдје би показали неку врсту, из њиховог угла, успјеха.

Говорећи о предстојећем сабору, он је рекао да је велики значај за српски народ оваквог начина окупљања.

- Српски народ на овим просторима дијели заједничку историју, садашњост и будућност. Све јачи су притисци на српски народ у Српској, на Косову и Метохији, а и у Црној Гори је тешко бити Србин. Разни су притисци на Србију, зато је јако битно да Срби као народ дефинишу краткорочне и дугорочне политике - навео је Ђурђевић.

Он је рекао да се радује Сабору и свему ономе што ће произаћи из тога, јер се српски народ никада није окупљао против било кога и да угрожава било кога, него да постави темеље за будуће политике и дјеловање, што не би требало бити спорно ни када је ријеч о другим народима.