latinica  ћирилица
16/04/2024 |  09:17 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Србија ће Билећи помоћи са 500.000 евра (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједници Републике Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић, и премијер Српске Радован Вишковић посјетили су општину Билећа и на састанку са начелником најавили новчану помоћ овој локалној заједници, која је оптерећена дуговима и буџетским дефицитом.  Из Републике Србије врло брзо ће бити дозначено 500.000 евра, а најављена је и даља помоћ Владе Републике Српске. Предсједник Милорад Додик истакао је да је поносан на грађане Билеће, који су исказали велику љубав према Србији и уприличили лијеп дочек предсједнику Александру Вучићу.
Састанак у Билећи - Фото: Уступљена фотографија
Састанак у БилећиФото: Уступљена фотографија

- Република Србија дозначиће у наредних неколико дана 500.000 евра, како би Билећа на неки начин изашла из финансијских проблема. Србија ће помоћи и у финансирању доградње вртића, реконструкцији градске библиотеке, као и у помоћи у водоснабдијевању МЗ Баљци - рекао је начелник општине Веселин Вујовић.

Истакао је да је посјета два предсједника, предсједника Српске Милорада Додика и Србије Александра Вучића, историјска за Билећу.

- Народ се осјећа сигурније јер зна да је Србија уз Српску - поручио је он. 

Вујовић је додао да ће општина Билећа са ових милион КМ моћи да измири дугове према Пореској управи и добављачима, те да исплати дио заосталих плата корисника локалног буџета.

Додика, Вучића и Вишковића по доласку у Билећу дочекао је велики број грађана, као и дјеца из вртића "Будућност" обучена у народне ношње.

Предсједник Србије рекао је да ће Србија помоћи људима у овој херцеговачкој општини јер јој је сваки дио српског народа подједнако важан, ма гдје био.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је поносан на грађане Билеће, који су исказали велику љубав према Србији и уприличили лијеп дочек предсједнику Александру Вучићу.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Данашња посјета и најављена подршка за грађане Билеће означавају важан помак.

Средства из Републике Србије, а ријеч је о приоритетних пола милиона евра требало би већ за неколико дана да буду уплаћена у буџет општине Билећа.

Додик, Вучић и Вишковић данас су боравили у Мостару гдје су присуствовали свечаном отварању 25. Међународног сајма привреде.