latinica  ћирилица
16/04/2024 |  10:22 ⇒ 13:12 | Аутор: СРНА

У Хрватској ухапшено лице из Бањалуке због компјутерског криминалитета

Национална јединица Европол Хрватске обавијестила је Министарство унутрашњих послова Републике Српске да је у тој земљи ухапшено лице из Бањалуке чији су иницијали А.Б. због сумње да је починило више кривичних дјела из области компјутерског криминалитета.
Ротација - Фото: илустрација
РотацијаФото: илустрација

Из МУП-а Републике Српске наводе да је А.Б. ухапшен 28. марта, те је да му је сутрадан Општинско државно тужилаштво у Сиску одредило истражни притвор у трајању од најдуже мјесец због сумње да је починио више кривичних дјела из области компјутерског криминалитета.

- МУП Републике Српске је у ранијем периоду Окружном јавном тужилаштву Бањалука доставило више извјештаја о почињеним кривичним дјелима против лица чији су иницијали А.Б. због почињених више кривичних дјела из области компјутерског криминалитета, али и других кривичних дјела ближе описаних Кривичним закоником Српске, извршених на штету више правних и физичких лица из БиХ, али и Хрватске - саопштено из МУП-а.

За овим лицем МУП Републике Српске расписао је потрагу.

ИЗ МУП-а наглашавају да је о резултатима извршених провјера обавијештен поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.