latinica  ћирилица
16/04/2024 |  11:45 ⇒ 13:32 | Аутор: РТРС

Сајам привреде у Мостару; Вучић: Србија ће увијек дати допринос већој и бољој сарадњи (ФОТО/ВИДЕО)

У Мостару је почео 25. Међународни сајам привреде.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Уз предсједнике Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић, свечаном отварању су присуствовали и премијери Српске и Хрватске Радован Вишковић и Андреј Пленковић, као и други званичници из региона.

Бољој пословној и економској сарадњи Србије и БиХ сигурно ће допринијети и новоотворена авио линија Београд - Мостар, што је потврдио и предсједник Србије Александар Вучић који је јуче допутовао авионом Ер Србија у Мостар.

Вучић је позвао све компаније из Србије да сарађују са компанијама из БиХ и Хрватске.

- Србија ће увијек дати допринос већој и бољој сарадњи - рекао је Вучић.

- Сајам долази у посебном времену, када је донесена одлука о отварању преговора за БиХ. Пожелио бих да Бих крене у снажне реформске процесе, који су важни за владавину права и економски напредак. Хрватска ће подрзати БиХ на захтјевном путу - рекао је Андреј Пленковић, предсједник Владе Хрватске, отварајући 25. Међународни сајам привреде и предузетништва.

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто истакла да је Сајам на посебан начин израстао у покретача Мостара, Херцеговине и регије.

- Јачање сарадње са земљама регије потврђује партнерство и напредак, на путу у ЕУ. Отварањем преговора, направили смо први корак ка европској будућности БиХ, као и да се одлуке морају доносити у институцијама - истакла је Кришто.

Марио Кордић градоначелник Мостара пожелио је добродошлицу присутнима на сајму и истакао да од пријатељских земаља очекује помоћ на путу БиХ у ЕУ.

Посебно је поздравио Вучића и покретање авио-линије, као и ново повезивање и сарадњу Србије и БиХ.

На сајму се очекује присуство 800 излагача из 30 земаља свијета. Међу излагачима, наћи ће се и Привредна комора Републике Српске.