latinica  ћирилица
16/04/2024 |  12:27 | Аутор: СРНА

Дрљача: На митинг "Српска те зове" доћи ће сви којима је Српска у срцу

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је данас да ће сви грађани којима је Република Српска у срцу наћи начин да у четвртак, 18. априла, присуствују митингу "Српска те зове" на Тргу Крајине у Бањалуци.
Мирослав Дрљача - Фото: РТРС
Мирослав ДрљачаФото: РТРС

Дрљача је изјавио Срни да није ријеч о политичком скупу, него окупљању народа у знак подршке руководству Републике Српске.

- Свједоци смо да су интензивирани пристисци на Републику Српску. Показаћемо наш став да желимо да институције Српске функционишу у демократској атмосфери и даћемо подршку демократски изабраним представницима - рекао је Дрљача.

Дрљача је рекао да аутобуси из Новог Града у четвртак полазе у 14.30 часова и позвао све грађане, без обзира на политичку опредијељеност, да присуствују митингу.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик позвао је да у четвртак у Народној скупштини буде усвојен извјештај Међународне комисије за Сребреницу, а након тога и на присуство великом митингу српског народа на Тргу Крајине у Бањалуци, са којег ће бити поручено да су Срби посвећени својој слободи и одбрани своје будућности.

Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године закључила је да се у Сребреници није догодио ни појединачни злочин геноцида, нити геноцид уопште. Комисија од 10 свјетских експерата закључила је да Срби никада нису имали такав план ни у Сребреници, нити на било ком другом мјесту. /крај/зос/ам/фото