latinica  ћирилица
16/04/2024 |  12:32 | Аутор: РТРС

Селак: Сачуваћемо небо под којим смо рођени и земљу на којој смо проходали

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак изјавио је да је ова партија почива на идеалима слободе, правде и једнакости, а сви ти принципи данас су угрожени када је у питању српски народ, стога Селак позива чланове и симпатизере да присуствују митингу "Српска те зове".
Горан Селак - Фото: Уступљена фотографија
Горан СелакФото: Уступљена фотографија

- Слобода је право на небо под којим смо рођени и земљу на којој смо проходали. Данас нам говоре да нијемо прихватимо могућност да нам слободу укидају резолуцијама које поништавају историју. Ко покуша да дефинише БиХ кроз један догађај, није је поједноставио него је ствари учинио немогућим. Наша историја је прича о милионима људи чији су животи уграђени у темеље српске државности да би на овим просторима сви били слободни. И можда данас други и пристају да им историју пишу они који због гријеха током 20. вијека на то имају најмање права, али ми Срби на то пристати нећемо - поручио је Селак.

Равноправност народа представља једнако право сва три народа на БиХ, без обзира на бројност, рекао је Селак који додаје да се једнакост Срба брутално гази сновима политичког Сарајева о томе да је "једнакије" од других те да има право да обрише више од хиљаду година историје и права српског народа да за ову земљу каже да је његова.

- У тренуцима када је нападнуто наше право на слободу, правду и једнакост ми немамо другог избора него да будемо најбољи одраз наших предака. Вријеме је да, свјесни тренутка у којем се као народ налазимо, све своје легитимне политичке разлике ставимо у страну ради одбране Републике Српске. Посао генерације наших очева био је да успоставе оквир за постојање српског народа у БиХ. Посао наше генерације је да Републици Српској обезбједимо вјечност. То можемо само ако пошаљемо поруку да међу нама нема оних који би за мрву власти жртвовали националне интересе и радује ме постизање што ширег консензуса - јасан је лидер СПС-а.

СПС ће дати свој пуни допринос народном митингу "Српска те зове", а Селак је и овом приликом позвао грађане Републике Српске да се одазову када отаџбина зове, да сви као један поручимо да смо за мир и очување уставног поретка.