latinica  ћирилица
16/04/2024 |  12:51 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Не дозволити умањивање права Српске (ВИДЕО)

На данашњем састанку министра рада и борачко-инвалидске заштите Данијела Егића и предсједника организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата закљућено је да Република Српска неће дозволити да јој се умање права и да ће се борити свим дозвољеним политичким средствима.
Министар Егић са предсједницима организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата - Фото: РТРС
Министар Егић са предсједницима организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског ратаФото: РТРС

Министар Егић је истакао да ресорно министарство и представници удружења чврсто стоје уз Републику Српску и њене институције.

Он је позвао све родољубе Српске да се придруже великом народном митингу и тако подрже оне који представљају Српску и на добар начин се боре за њу.

Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин подсјетио је да је Српска створена у миру и додао да је данас нападнута можда чак и опасније него у условима рата.

- Ово је тренутак када безрезервно морамо стати иза Републике Српске и интереса српског народа. За то имамо довољно ресурса и капацитета - оцијенио је Жупљанин.

Према његовим ријечима, Српска ће свој пут у будућност градити у условима мира и стабилности, на нивоу развијених демократских достигнућа и у томе је неће спријечити никаква резолуција.

Жупљанин сматра да је народни митинг начин да се искаже свесрпско јединство и сачува слобода српског народа, Српска и њене институције и имовина.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Милован Гагић рекао је да је очување Српске и заштита српског народа највећи интерес ове организације.