latinica  ћирилица
16/04/2024 |  13:36 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

У акцији "Април мјесец чистоће" прикупљено 9,5 тона отпада (ВИДЕО)

На подручју општине Власеница данас је у акцији "Април мјесец чистоће" прикупљено око 9,5 тона отпада.
Власеница - Фото: РОССИЯ 24
ВласеницаФото: РОССИЯ 24

Иницијатор акције био је начелник ове локалне заједнице Мирослав Краљевић, а циљ је развијање свијести грађана о значају заштите животне средине и одржавања чистоће града и приградских подручја.

Краљевић је изјавио да му је драго што су осим запослених у јавним установама и предузећима, у акцији учествовали и ученици основне и средње школе.

- Прикупљено је око 9,5 тона отпада, а с обзиром да смо највише скупљали смећа и отпада поред магистралних путева, закључили смо да се највише отпада баца из превозних средстава, током пауза, уз путеве - рекао је Краљевић новинарима.

Нагласио је да Власеница треба да буде пријатан град за туристе, те да ће бити реализовано још оваквих акција, јер није напорно, а одлична је прилика за дружење.

Директор Шумског газдинства "Бирач" Горан Ђурић рекао је да запослени у том предузећу учествују у свим акцијама које доприносе заштити околине.

- Свједоци смо немара и недостатка свијести када је ријеч о екологији, јер постоји доста депонија поред пута гдје пролазници оставе смеће, али и људи са села истресу из трактора - рекао је Ђурић.

Поручио је да мјештани морају да своју околину више воле, посебно младим да воде рачуна о природи која је драгоцјена.

Средњошколац Драго Миљанић апеловао је да грађани смеће бацају у контејнере и канте, да не загађују природу.

- Радо ћу се одазвати и на наредне акције, јер треба да више водимо рачуна о заштити наше околине - додао је Миљанић.

У акцији "Април мјесец чистоће" учествовали су запослени у јавним предузећима и установама, ученици основне и средње школе и наставни кадар.

Данас су, између осталих, очишћене дионице поред магистралног пута ка Хан Пијеску и према општини Милићи.