latinica  ћирилица
16/04/2024 |  13:38 ⇒ 13:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Пронађено тијело заставника ВС несталог током вјежби у каналу Дунав-Тиса-Дунав

Рониоци су јутрос пронашли тијело заставника Војске Србије Мијодрага Тошковића који је приликом јучерашњих вјежби десантирања из хеликоптера на водену површину нестао у каналу Дунав-Тиса-Дунав, саопштило је Министарство одбране.
Хеликоптер Војске Србије (Фото: Танјуг/Министарство Србије) -
Хеликоптер Војске Србије (Фото: Танјуг/Министарство Србије)

Старији водник Бранко Војводић, који је јуче тешко повријеђен, превезен је на Војномедицинску академију у Београду гдје је синоћ оперисан и након операције налази се на интензивној њези.

Тошковићево тијело пронашли су рониоци 72. бригаде за специјалне операције заједно са припадницима ронилачке јединице Жандармерије и припадницима Сектора за ванредне ситуације МУП-а.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић формирао је комисију за испитивање догађаја, која има задатак да сагледа све околности и утврди узрок његовог настанка.

Стручне комисије за испитивање догађаја формирали су и командант Ратног ваздухопловства и ПВО и командант 72. бригаде за специјалне операције.

На лице мхеста изашли су представници Вишег јавног тужилаштва у Панчеву и овлашћена службена лица војне полиције.

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић упутили су телеграме саучешћа породици страдалог припадника 72. бригаде за специјалне операције.

Тошковић је рођен 1980. године на Цетињу. У професионалној служби у Војсци Србије био је од 2000. године. Више пута је одликован и награђиван за резултате у служби. Био је ожењен и отац троје дјеце.

Министарство је саопштило, да ће због Тошковићеве смрти, бити отказан свечани концерт Умјетничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички" поводом Дана Војске Србије, који је био планиран за четвртак у 20 часова.