latinica  ћирилица
16/04/2024 |  14:18 ⇒ 15:27 | Аутор: РТРС

Стижу нам захлађење и падавине; У вишим предјелима и снијег (ВИДЕО)

Најављена промјена времена стиже и у Републику Српску са јачим наоблачењем, кишом и пљусковима. Републички хидрометеоролошки завод Српске издао је упозорење и због јаког до олујног вјетра.
Стиже промјена времена - Фото: РТРС
Стиже промјена временаФото: РТРС

Данас нас очекује јак до олујни вјетар уз ударе од 50 до 70 километара на час, а у вишим предјелима понегдје и 80 километара на час.

Метеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу Милица Ђорђевић рекла је за РТРС да се у Републици Српској данас и сутра очекују јаче падавине послије дугог сушног и топлог периода.

 

- До краја дана доћи ће и до наглог захлађења. На вишим планинским предјелима могуће су и сњежне падавине - каже Ђорђевићева.

Говорећи о предстојећем периоду, Ђорђевићева је навела да сезонске прогнозе најављују врло топло љето, подсјетивши да је максимална температура ваздуха измјерена у Републици Српској износила 43 степена Целзијусова.

Она је рекла да су главни разлог врло топлог времена и све чешће појаве екстремних временских догађаја климатске промјене које су врло изражене и у региону.

- С обзиром на то да је зима била врло топла и да је Средоземље врло топло и богато влагом, сви услови за јаке олује су испуњени тако да је очекивана појава јаких непогода и током ове године - рекла је Ђорђевићева.