latinica  ћирилица
16/04/2024 |  14:28 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

Додик, Вучић и Вишковић у манастиру Житомислић; Поносни на наше културно и вјерско насљеђе (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Србије Александар Вучић и премијер Српске Радован Вишковић посјетили су данас манастир Житомислић.
Додик, Вучић и Вишковић посјетили манастир Житомислић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик, Вучић и Вишковић посјетили манастир ЖитомислићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Вучић је истакао да је у Мостару већ много новца уложено, али да је потребно још улагања да би то био изузетан пројекат и објекат.

- Тај пројекат треба да буде нешто што буде близу самоодрживог. У сваком случају, поносан сам на наше културно и вјерско насљеђе, као и на ово што у музеју манастари може да се види - наводи Вучић.

Додао је да ће Србија учинити све да додатно помогне очувању неких од највреднијих историјских и вјерских артефаката који се овдје чувају и који свједоче о идентитету, аутохтоности и духовном животу српског народа.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Људи су ми говорили о плановима за јачи развој овог краја, а ја сам обећао да ћемо се постарати за њихове потребе, како би што више младих остало на својим огњиштима - написао је Вучић на Инстаграм профилу.

Предсједник Српске истакао је да је манастир Житомислић, један од најважнијих манастира нашег свијета.

- Драго ми је да је Вучић овдје. Ту смо да подржимо наше људе, нашу вјеру, те да видимо на који начин је најбоље помоћи нашој заједници - истиче Додик.