latinica  ћирилица
16/04/2024 |  14:53 ⇒ 14:55 | Аутор: СРНА

Геноцидна намјера Њемачке и појединих чланица УН према српском народу

Намјера Њемачке и још неких чланица УН, које имају нечисту савјест из прошлости, да Генерална скупштина изгласа резолуцију о Сребреници ван сваке сумње је геноцидна према српском народу у цјелини, саопштено је из Асоцијације "Ствараоци Републике Српске".
Заставе Републике Српске - Фото: РТРС
Заставе Републике СрпскеФото: РТРС

То је више него јасан покушај да се Србима наметне колективна кривица за злочине који су се десили током протеклог рата у БиХ, а које су починили појединци и да баце љагу на нашу херојску борбу за слободу и одбрану наших вјековних огњишта.

Ово се дешава 30 година након усвајања Дејтонског мировног споразума који је донио мир, али и нову структуру некадашње СР БиХ", наводи се у саопштењу.

Из Асоцијације напомињу да је Дејтонски споразум био својеврсни компромис и као такав није до краја испунио жеље сва три сукобљена народа у БиХ.

"Вјеровали смо да ћемо у годинама послије кроз међусобно договарање успјети да БиХ учинимо бољом и перспективнијом за живот обичних људи. Нажалост, настављено је са поступцима и понашањем политичких елита које су умјесто да искористе прилику за поправљање дејтонских рјешења остали укопани у своје предратне циљеве. То се првенствено односи на муслиманску политичку елиту", додаје се у саопштењу.

Наводећи да се српски народ данас налази у идентичној ситуацији као и 1991. године, из Асоцијације истичу да лажљива међународна заједница подгријава наде муслимана-Бошњака да је БиХ могућа као унитарна држава, па им нуди резолуцију о "геноциду" у Сребреници како би елимисала интересе Срба у БиХ, а са циљем да им се додворе док они не заврше посао у Гази и Ирану.

"Заборављате, поштоване комшије, да је почетком деведесетих игнорисана конститутивност српског народа у овој земљи и усвојена је Декларација о независности БиХ. Сјетите се да смо вас тог 14. октобра 1991. године у тадашњој заједничкој Скупштини ми, посланици српског народа, упозоравали да то не чините и да је то опасан пут, али ви сте игнорисали наше упозорење.

Након тога смо се повукли из заједничке Скупштине у другу салу и дали вам рок од десет дана да повучете ту одлуку. Наравно и то сте игнорисали са подсмијехом. Ви сте нас својим поступцима натјерали да формирамо Скупштину српског народа у БиХ и да након тога створимо Републику Српску како бисмо одбранили нашу слободу и права на равноправност", подсјећају из Асоцијације.

У саопштењу се указује да лажљива међународна заједница сада муслиманима-Бошњацима нуди такозвану резолуцију о "геноциду".

"Зар не препознајете да је то исти пут на који су вас гурнули 1991. године. Ми, српски посланици првог сазива заједничке скупштине БиХ и сада, као и тада, скрећемо вам пажњу да то не чините, да не правите исту грешку и да не стварате још гору политичку климу и отварате пут у хаос", наводе из Асоцијације.

Уосталом, навели су из Асоцијације "Ствараоци Републике Српске", ослушните шта ће бити поруке српског народа на митингу у Бањалуци у четвртак, 18. априла, и позвали све грађане спремне да одбране Републику Српску да дођу на велики скуп "Српска те зове".