latinica  ћирилица
16/04/2024 |  16:23 | Аутор: СРНА

Сутра у Обреновцу стартује бициклистичка трка Београд-Бањалука

Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука почеће сутра уз учешће 175 бициклиста из више од 40 земаља свијета у пет етапа.
Бициклистичка трка Бања Лука - Београд - Фото: РТРС
Бициклистичка трка Бања Лука - БеоградФото: РТРС

Првог дана биће одржана кружна трка у Обреновцу, а наредног дана, 18. априла, трка стартује из Београда и вози се преко Павловићевог моста и то без задржавања на граничном прелазу до Бијељине.

Трећа етапа вози се од Зворника до Власенице, четврта од Вишеграда преко општина у Републици Српској до врха Јахорине, а посљедња пета етапа возиће се од Добоја до Бањалуке, гдје је циљ трке.

Извршни директор Трке и генерални секретар Бициклистичког савеза Републике Српске Горан Гуска рекао је раније да учествује 25 екипа са 175 такмичара из више од 40 држава свијета са четири континента, а трку ће пратити више од 50 медијских кућа и преносиће се уживо.

Директор Трке Владимир Куваља истакао је значај овог такмичења који спаја и промовише Србију и Републику Српску, напомињући да је у трку укључено 17 општина и градова.

- Трка Београд-Бањалука је догађај који је проглашен од влада Србије и Републике Српске за догађај од највише важности за специјалне паралелне везе у области спорта, и на то смо поносни - рекао је Куваља.

Он је додао да иза "ове трке стоје и предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић, као и двије владе".

Ово ће бити осамнаеста бициклистичка трка Београд-Бањалука заредом.