latinica  ћирилица
16/04/2024 |  16:39 ⇒ 20:42 | Аутор: РТРС

МУП Српске упутио позив грађанима: Јавни скуп у четвртак да протекне мирно и достојанствено

Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузима појачане мјере безбједности поводом одржавања јавног скупа "Српска те зове" који је пријављен од стране Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребреница за четвртак, 18. априла у 18.00 часова на Тргу Крајине у Бањалуци.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

- Грађанима савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете. Савјет грађанима је да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ - наводи се у саопштењу МУП-а.

Како наводе у саопштењу, у циљу предузимања безбједносних мјера и радњи поводом одржавања овог јавног скупа, министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран издао је Наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске за дан 18. април 2024. године од 00.00 часова до 24.00 часа на подручју цијеле Републике Српске.

- Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени период неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја. Представнике медијских кућа, друге субјекте и грађане подсјећамо да је у циљу безбједности забрањена употреба дроновa - додаје се у саопштењу.